Achar sunt murături din Asia de Sud, făcute dintr-o varietate de legume și fructe, conservate în saramură, oțet sau uleiuri comestibile împreună cu diverse condimente indiene. Deși variază în funcție de regiunile unde este preparat, unele dintre ingredientele notabile utilizate sunt lime, lămâi, mango, ghimbir, vinete și alte ingrediente regionale, dar ingredientul decisiv este ardeiul iute. Se folosesc condimente precum semințele de muștar, timur (ardei de Sichuan), pudră de chimen, pudră de coriandru, pudră de turmeric și pudră de chili. Sunt foarte diferite de murăturile românești, se fac diferit și sunt de obicei foarte picante. Cel mai cunoscut sortiment este mango murat, mirosul și modul de preparare sunt emoționante pentru indieni și nepalezi.
Puteți găsi multe sortimente savuroase in magazinul nostru online și o varietate mai mare, alături de multe alte sosuri și paste despre care o să vă povestim în curând, la magazinul nostru din Ștefan cel Mare 46 ❣