Sos de stridii

Sosul de stridii poate eleva aproape orice mâncare cu carne și legume cu aroma sa complexă de sărat-dulce. Se crede că a fost inventat din întâmplare. În 1888, un bucătar chinez de mâncare vândută la tarabă, Lee Kum Sheung, a lăsat o oală cu supă de stridii să fiarbă atât de mult încât s-a transformat într-o pastă groasă de culoare maro. Nedorind să irosească o oală plină de mâncare, a gustat și și-a dat seama că amestecul lui caramelizat era bogat, super savuros și delicios. Așa că l-a numit „sos de stridii” și a început să-l servească clienților săi ca și condiment.
În zilele noastre, sosul de stridii este peste tot. Prin urmare, luați o sticlă și folosiți-o pentru a transforma orice fel de mâncare într-o versiune mai bună. Experimenți! La fel ca și sosul în sine, toate lucrurile bune se întâmplă atunci când te aștepți mai puțin.
Back to blog