Poppadom/Papad

Poppadom este un snaks sau aperitiv crocant și savuros. Se mai numește și Pappadam, Appalam sau Papad în diferite părți ale Asiei de Sud. Se face în mod tradițional din făină de linte sau năut, frământată într-un aluat simplu, rulat într-o formă circulară și apoi uscat la lumina soarelui. Pot fi gătite în tigaie, cuptor sau cuptor cu microunde și pot fi servite cu sosurile și salatele preferate.

Există multe sortimente și sunt delicioase. Cum spuneam, este un aluat din făină de năut, fie prăjit, fie gătit pe plită, până devine crocant. Se mai folosesc și alte făinuri din linte, orez, tapioca, mei sau cartof. Papad este de obicei servit ca acompaniament la masă în India, Pakistan, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka și Caraibe sau ca aperitiv, adesea cu chutneys sau toppinguri, cum ar fi ceapa și ardeiul iute tocate. În aluat se adaugă piper negru, sare și o cantitate mică de ulei vegetal, iar amestecul este frământat. Aluatul este apoi turtit în rondele foarte subțiri, uscat și depozitat pentru preparare și consum. De asemenea, poate conține tot felul de mirodenii, pudră de chili roșu, asafoetida, semințele de chimen sau susan, etc. Are puține calorii și sunt bogate în fier și magneziu. Le recomandăm atât pe cele simple, cât și pe cele aromate!

Back to blog