Orez negru

Orezul negru este un orez integral cu o culoare violet închis determinată de nivelul său ridicat de antioxidanți. Face parte din specia cunoscută sub numele de „Oryza sativa” și se crede că își are originea în Japonia înainte de a se răspândi în China antică și de a deveni „Orezul Interzis”, disponibil doar celor de la Curtea Imperială Chineză. Deoarece orezul negru nu este prelucrat, își păstrează mineralele și vitaminele naturale, inclusiv vitamina E, niveluri ridicate de fibre și 9,9 g de proteine ​​la 100 g, mai mult decât toate celalalte cereale. Promovează funcționarea sănătoasă a creierului și ajută la reducerea inflamației, sprijină pierderea în greutate – cerealele integrale sunt absorbite lent, prevenind foamea pentru mai mult timp și este un detoxifiant natural – îți ajută ficatul să reducă toxinele din organism.
Aroma sa ușoară, de nucă, va adăuga o notă extraordinar de plăcută preparatelor în care îl folosești. Încercă orezul negru, e absolut minunat!

Back to blog